Regulament Liga de Darts


Liga de darts este o competitie privata la care pot participa jucatorii acceptati de catre organizatori.Aceasta liga s-a infiintat pentru a permite fanilor acestui sport sa invete si sa progreseze intr-un cadru organizat, jocul de darts, imbinand spiritul de competitie cu bunul simt si fair-play.
Inscrierea in aceasta competitie presupune acceptarea neconditionata a acestui regulament.
1. CONDITII DE PARTICIPARE
Loc de desfasurare-Barul Voltage Str.Iancu Cavaler de Flondor nr.4,Sector 2 Bucuresti
-Orice participant in acest turneu va avea o atitudine politicoasa, respectuoasa fata de oficialii turneului, fata de ceilalti competitori si fata de public.
– sa respecte regulamentul in vigoare, precum si deciziile aditionale;
– sa foloseasca un limbaj adecvat ;
– sa respecte deciziile arbitrilor in timpul jocurilor;
-sa citeasca regulamentul in vigoare, necunoasterea lui nu constituie o scuza in nerespectarea lui;
– sa se intereseze care ii sunt colegii de divizie pentru a putea sa-si dispute jocurile din Liga;
– sa stabileasca diverse moduri de comunicare cu ceilalti componenti ai grupei (tel, online, etc)
sa nu desconsidere competitia prin noncombat sau cedarea prin neprezentare a jocurilor
sa joace cel putin 50% din jocurile pe care le are de disputat(un meci cu fiecare jucator),in caz contrar nu va mai avea dreptul de a se inscrie in liga in editia urmatoare iar rezultatele obtinute in meciurile jucate vor fi anulate
-nerespectarea acestor conditii poate duce la excluderea din liga
Fiecare jucator trebuie sa achite o taxa de participare dupa cum urmeaza:
Divizia A-25 lei
Divizia B-20 lei
Divizia C-15 lei.
Divizia D-10 lei(aceasta taxa acopera o parte din costurile consumabilelor si a premiilor, putand fi majorata ulterior).
2. STRUCTURA LIGII+PUNCTAJ

A.Liga de darts  este structurata in divizii,Divizia A, Divizia B,Divizia C,etc.Fiecare divizie poate avea minim 5 jucatori,maxim 8.

Daca numarul de participanti va creste,numarul jucatorilor dintr-o divizie poate fi marit la 8. In ultima divizie numarul jucatorilor poate fi mai mare de 8.
B.Se joaca cel mai bun din 8 leguri, in caz de victorie 5-0,5-1,castigatorul primeste 4 puncte iar invinsul 0,in caz de victorie 5-2,5-3 castigatorul primeste 3 puncte iar invinsul 1punct.La egalitate(4-4)ambii jucatori primesc cate 2 puncte. In Divizia A si B si C  jucatorii vor disputa meciuri tur-retur .In Divizia D jucatorii vor juca un singur meci,cel mai bun din 6 leguri, fiecare cu fiecare(doar daca numarul jucatorilor este mai mare de 6). In cazul in care sunt mai putin de 6 jucatori in divizia D se joaca meciuri tur-retur.Promovarea   din fiecare divizie se face in modul urmator:(promoveaza doar jucatorii care au jucat cel putin 60% din jocuri).Meciurile de baraj se joaca cel mai bun din 9 leguri.

Pe prima pagina sunt postate criteriile de promovare si retrogradare.Modificarile se fac de la editie la editie in functie de jucatorii care se inscriu/reinscriu.

C.In ultima divizie se pot inscrie jucatorii noi in primele 2 saptamani de la inceperea etapei in curs.Pe parcursul unui meci fiecare jucator are dreptul sa solicite o singura pauza de 10 minute(pauza se poate lua si in serii de 5 minute totalul pauzei nedepasind cumulat cele 10 minute).
Scorul se tine pe PC sau LAPTOP cu programul disponibil gratuit pe http://www.frdarts.ro  pentru a monitoriza mai multi parametri ai jucatorilor.
D.Meciurile se pot disputa in oricare zi a saptamanii, duminica ora 21:00  fiind data limita a jocurilor din acea saptamana(jucatorul care este prezent in locatie castiga jocul cu 5-0 iar pierzatorul primeste penalizarea de 3 puncte aferenta).Fiecare jucator trebuie sa aiba disputat cel putin 2 meciuri in fiecare saptamana in diviziile A si B.In divizia C jucatorii isi programeaza meciurile de comun acord.Daca nu se ajunge la o zi comuna,in saptamana 6 organizatorii stabilesc date fixe ale meciurilor(valabil pentru diviziile A,B siC). Cu acordul organizatorilor meciurile pot fi reprogramate la cererea ambilor jucatori in saptamana 6 a editiei respective.Nu se pot juca meciurile tur si retur in aceiasi zi,in cazul in care se joaca ambele meciuri in aceiasi zi jocul al doilea este pierdut de ambii jucatori cu 5-0.Jucatorii care nu gasesc o zi comuna pentru disputarea jocurilor vor fi programati de catre organizatori, cel care nu se prezinta la acea data pierzand jocul cu 0-5.In cazul cand nu se prezinta nici unul din jucatori la data stabilita de organizatori ambii jucatori pierd jocul cu 0-5.In cazul cand un meci este intrerupt din cauze de forta majora(un jucator nu se simte bine,are o situatie de urgenta si este fortat sa plece din locatie,etc),jocul va fi reprogramat in maxim 3 zile de la intreruperea lui,de la scorul la care a fost intrerupt.Jucatorii care raman cu mai mult de 50% de jocuri nedisputate in saptamana 6 sau care nu disputa nici un joc in primele 3 saptamani, vor fi exclusi din liga pentru editia in curs urmand a se  putea reinscrie in liga doar in ultima divizie.

In fiecare saptamana meciurile vor fi programate .In cazul in care un jucator nu poate juca in acea saptamana poate amana maxim 2 programari(se considera o programare meciurile dintr-o saptamana).Jucatorul care a fost amanat poate conveni de comun acord cu cel care a amanat meciul o data de disputare(in maxim 2 saptamani)sau sa posteze 2 zile in care el poate juca meciul,cel care la amanat fiind obligat sa aleaga una din acele date.In caz contrar meciul este pierdut cu 5-0 de cel care nu se prezinta la data stabilita sau de cel care a amanat meciul in cazul cand nu se prezinta la data stabilita de oponent.Daca ambii jucatori nu se prezinta la ora si data stabilita pentru disputarea unui joc si nici nu l-au amanat ambii jucatori pierd meciul cu 0-5.Meciurile programate se disputa in intervalul 18-21:00.Daca cei 2 jucatori nu convin o alta ora de disputare a jocului cel care nu este prezent in locatie pana la ora 21:00 pierde meciul prin neprezentare.

In cazul in care un jucator renunta sa joace jocurile sau le pierde prin neprezentare in urmatoarea editie, daca se reinscrie,pentru fiecare meci pierdut prin neprezentare sau cedare este penalizat cu 3 puncte,asadar incepe noua editie cu handicap de puncte.

E.O editie  se desfasoara pe parcursul a sase saptamani(in saptamana sase se vor disputa meciurile de baraj).Din editia V-a durata unei editii se mareste la 7 saptamani(6 saptamani pentru jocurile regulate saptamana a 7-a fiind destinata jocurilor de baraj.). Toate statisticile jocurilor(medie pe sageata, HF, 180’s, Tons),vor fi postate pe site-ul ligii,www.ligadedarts.ro.
3.CLASAMENT
 La sfarsitul ligii in cazul in care 2 jucatori sunt la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este  legaverajul, al doilea  criteriu de departajare este numarul de aruncari de peste 100 (100-180),iar ultmul rezultatul direct.
4.PREMII
Primii doi clasati in fiecare divizie vor fi premiati.Premiile constau in diplome,medalii,cupe.
5.COD DE CONDUITA
A. Nu se fumeaza si se arunca la board in acelasi timp.
B. Nu se vorbeste la telefon si se arunca la board in acelasi timp.
C. Nu se incearca distragerea atentie jucatorului care executa aruncarea.
D.Jucatorii trebuie sa aiba un comportament si limbaj civilizat
6.ORGANIZATORII
Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda wild carduri pentru participarea in Liga.
Organizatorii vor veghea ca regulamentul sa nu fie incalcat.
Organizatorii vor  completa  regulamentul acolo unde va fi necesar.
Organizatorii pot exclude din competitie jucatorii care nu respecta regulamentul in vigoare.