Regulament Cricket League

Regulament Liga de cricket

Aceasta competitie este privata,participarea este optionala si presupune respectarea neconditionata a acestui regulament.

  1. CONDITII DE PARTICIPARE

Loc de desfasurare- Mantuleasa 40,Str.Mantuleasa nr.40,sector 2 (nu se iau in considerare jocurile jucate in alte locatii).

Meciurile se vor disputa in fiecare zi de miercuri a saptamanii,incepand cu ora 20:00.(daca echipele se pun de acord ora de incepere poate fi decalata cu o ora)

A.Echipele sunt formate din minim 2 jucatori,maxim 4 jucatori,care nu pot juca pe parcursul unei editii decat la o echipa.Este strict interzis ca un jucator sa joace pentru 2 sau mai multe echipe intr-o editie.

B.Orice participant in acest turneu are urmatoarele obligatii:

-sa citeasca regulamentul in vigoare, necunoasterea lui nu constituie o scuza in nerespectarea lui;

-sa aiba o atitudine politicoasa, respectuoasa fata de oficialii turneului, fata de ceilalti competitori si fata de public.

– sa respecte regulamentul in vigoare, precum si deciziile aditionale;

– sa foloseasca un limbaj adecvat ;

– sa respecte deciziile arbitrilor in timpul jocurilor;

– sa stabileasca diverse moduri de comunicare cu ceilalti concurenti (tel, online, etc)

-sa nu desconsidere competitia prin noncombat sau cedarea prin neprezentare a jocurilor acest lucru ducand la suspendarea echipei din competitie si interdictia componentilor echipei de a evolua in urmatoarea editie a ligii,indiferent de echipa in care doresc sa joace.

-echipa sa joace cel putin 75% din jocurile pe care le are de disputat,in caz contrar nu va mai avea dreptul de a se inscrie in liga in editia urmatoare(componentii echipei in cauza nu vor avea dreptul de a evolua pentru nici o alta echipa).Daca o echipa nu isi disputa 75% din jocuri toate rezultatele anterioare vor fi anulate.

-nu se admite disputarea jocurilor in avans

C.Fiecare echipa trebuie sa achite o taxa de 100ron:

Taxa se achita la inscriere INTEGRAL.

  1. STRUCTURA LIGII+PUNCTAJ

A.Liga de cricket este structurata pe divizii dupa cum urmeaza:

-Divizia A-8 echipe

-Divizia B-8 echipe iar daca numarul de echipe inscrise este mai mare de 12 in aceasta divizie se vor forma 2 serii.

B.O editie se desfasoara pe parcursul a maxim 5 luni(incusiv perioadele de vacanta).Numarul de etape se va stabili in functie de numarul de echipe inscrise in competitie.

Jocurile se disputa in sistem tur-retur.

Se joaca 4 meciuri la simplu si 2 meciuri la dublu.Meciurile la dublu se joaca primul la 3,cele la simplu primul la 2. Punctele se atribuie in felul urmator:

Victorie cu scorul 6-0,5-1=4 puncte

Victorie cu scorul 4-2=3 puncte

Egalitate 3-3=2 puncte(pentru echipa care are mai multe puncte)

Egalitate 3-3=1 punct(pentru echipa cu puncte mai putine)

Scorul se tine pe PC sau LAPTOP .

In cazul in care o echipa nu poate disputa meciul in ziua in care este programat are obligatia sa il joace in cel mult 2 saptamani de la data amanarii dupa cum urmeaza.Echipa care doreste sa amane meciul unilateral posteaza pe grupul de facebook al ligii acest lucru cel tarziu pana marti ora 23:59. Echipa careia i sa propus amanarea meciului va posta pe pagina grupului Liga de cricket si va propune 3 date de jucare a meciului amanat,in maxim 3 zile de la postarea amanarii. Echipa care a amanat meciul initial este OBLIGATA sa aleaga una din cele 3 propuneri pentru disputarea restantei,in caz contrar meciul este dat castigat echipei adverse cu 6-0.Un meci se poate amana unilateral DOAR cu cel putin 24 de ore inainte de disputarea lui.(ora limita fiind 23.59 marti precedent programarii jocului).In cazul in care meciul nu se rejoaca in termenul stabilit de 2 saptamani AMBELE echipe pierd meciul cu 6-0.

Nu se pot amana mai mult de 3 jocuri intr-o editie si nu se pot pierde mai mult de 3 meciuri prin neprezentare. Amanarea unui meci unilateral se face cel tarziu pana martea premergatoare programarii jocului, ora 23:59,in caz contrar meciul este pierdut cu 6-0.

D.O echipa isi poate inlocui maxim 3 jucatori pe parcursul unei editii,cu conditia ca in echipa sa ramana cel putin unul dintre membrii initiali.(doar la cererea jucatorului in cauza,un jucator NU poate fi exclus din echipa).In cazul in care toti 4 jucatorii care au facut parte din echipa la infiintare ies din echipa echipa se desfiinteaza urmand ca,competitia sa se desfasoare in continuare fara acea echipa iar rezultatele ei vor fi anulate.Daca 3 jucatori parasesc echipa cel de al treilea poate fi considerat continuatorul echipei doar daca are jucate cel putin 10 jocuri in editia in curs.

In ultimele 3 etape NU se mai pot amana meciurile 

In retur nu se mai pot  face schimbari in echipe decat in caz de forta majora(atunci cand o echipa ramane DOAR intr-un jucator)

E.Cererile de inlocuire a jucatorilor dintr-o echipa se fac prin trimiterea unui email la organizatori

G.Fiecare echipa are obligativitatea sa isi desemneze o persoana de contact in relatia cu organizatorii.

3.CLASAMENT

La sfarsitul ligii in cazul in care 2 echipe sunt la egalitate de puncte, criteriile de departajare sunt urmatoarele:

– setaverajul adus in discutie mai sus,dupa care urmeaza punctaverajul iar daca egalitatea persista ultimul criteriu de departajare este meciul direct.

 4.FOAIA DE JOC

Necompletarea foii de joc(lipsa scorurilor,etc)duce la pierderea datelor si implicit la necontabilizarea lor.In cazul in care din foaia de joc lipsesc rezultatele meciurilor disputate ambele echipe pierd jocul cu 6-0.Ambele echipe au obligativitatea de a verifica si trimite prin email foile de joc in termen de 48 de ore la urmatoarea adresa de email:connnex2003@yahoo.com.

-oricare dintre jucatori poate juca atat meciurile de simplu cat si cele de dublu intr-o etapa,foaie de joc completandu-se dupa cum urmeaza:

Primele 3 jocuri(simplu,simplu,dublu)dupa care urmatoarele 3,simplu,simplu,dublu.

Foaia de joc se completeaza in felul urmator.Echipa situata in partea stanga a foii completeaza foaia in formula: X(jucatorul 1)-Y(jucatorul 2)-joc dublu-X-Y-joc dublu.Echipa situate in partea dreapta a foii completeaza foaia in formula:X-Y-joc dublu-Y-X-joc dublu.In cazul in care si cel de al treilea si al patrulea  jucator doreste sa joace,Z(jucatorul 3) sau V(jucatorul 4)el va ocupa pozitia jucatorului inlocuit.Daca il inlocuieste pe X ocupa pozitia lui X  nu poate fi mutat pe pozitia lui Y si viceversa.(vezi foto)

model

 

 

 

-cel de al treilea si al patrulea jucator poate fi trecut pe foaia de joc atat la simplu cat si la dublu in acelasi meci,se completeaza prima parte a foii(simplu,simplu,dublu)dupa care se poate complete si a doua jumatate a foii.Un jucator nu poate juca mai mult de 2 jocuri la simplu intr-un meci.

-Un jucator trebuie sa aiba minim 10 prezente in echipa in care joaca pe parcursul unui sezon in caz contrar el neavand drept de joc in editia viitoare la alta echipa de divizia A putand sa se inscrie la jumatatea sezonului viitor intr-o echipa din divizia B.

-Fiecare echipa este obligata sa indeplineasca un barem minim de puncte,respectiv 20% din punctele puse in joc,in caz contrariu jucatorii care au facut parte din echipa respectiva vor prelua aceasta penalizare in editia urmatoare la echipa in care vor juca.(ex.daca echipa in care a jucat sezonul anterior a terminat cu o penalitate de -6 puncte fiecare jucator din acea echipa preia acest handicap de 6 puncte urmand ca echipa in care joaca sa inceapa noul sezon cu -6 puncte).In cazul in care 2 jucatori dintr-o echipa cu penalizare formeaza o noua echipa ,echipa pleaca cu penalitatea respectiva in noua editie.(penalitatea jucatorilor nu se cumuleaza).

-Un meci poate fi decalat cu maxim 30 minute dupa care,dupa caz,meciul poate fi pierdut prin neprezentare sau amanat in cazul in care din echipa incomplete se afla in locatie unul dintre jucatori.

5.Play out

se stabileste in functie de numarul de echipele inscrise

6.Play off

 

se stabileste in functie de numarul de echipele inscrise

10.Penalizari

-orice meci pierdut prin neprezentare se penalizeaza cu -3 puncte contabilizate in editia urmatoare,inclusive meciurile de cupa,play off,play out,baraj.Penalizarea este contabilizata si pe numele fiecarui jucator care joaca in acea echipa in editia in curs.

-in cazul amanarii unui meci echipa adversa este OBLIGATA sa posteze in decursul a 3 zile(cel tarziu pana miercuri ora 23:59)cele 3 date de rejucare,in caz contrariu echipa pierde meciul prin neprezentare.

 

 

7-PREMII

Premiile se acorda dupa cum urmeaza:

Divizia A

Locul 1-800 Ron,trofeu si diplome

Locul 2-400 Ron, diplome

Locul 3-300 Ron, diplome

 

5.COD DE CONDUITA

  1. Nu se fumeaza si se arunca la board in acelasi timp.
  2. Nu se vorbeste la telefon si se arunca la board in acelasi timp.
  3. Nu se incearca distragerea atentie jucatorului care executa aruncarea.

D.Nu se foloseste un limbaj vulgar si violent in timpul disputarii jocurilor.

 

6.ORGANIZATORII

Comitetul de organizare va fi format din 2-3 persoane dupa cum urmeaza:

-Dan Tatu

-Dragos Dumitrescu

A.Organizatorii au obligatia de a veghea ca regulamentul sa nu fie incalcat.

B.Organizatorii au obligatia sa completeze regulamentul acolo unde va fi necesar.

C.Organizatorii pot exclude din competitie echipele sau jucatorii care nu respecta regulamentul in vigoare.

D.In cazuri de situatii neprevazute in regulament,organizatorii isi rezerva dreptul de a solutiona problema de la caz la caz.